(ABM FN-Dow Jones) Gemalto dreigt een belangrijke deal mis te lopen, terwijl het rationeel gezien de beste keuze was. Dit schreven analisten van Berenberg donderdag, nadat Safran liet weten exclusieve gesprekken te voeren met Advent en Bpifrance over de verkoop van Morpho voor 2,425 miljard euro.

Volgens de analisten passen Morpho en Gemalto het beste bij elkaar, maar “de meest logische uitkomst, is niet altijd ook de daadwerkelijke uitkomst”.

De deal is in de ogen van Berenberg voor Gemalto evenwel een erg belangrijke met het oog op de doelstellingen van de onderneming. Tegen een prijs van 2,4 miljard euro betwijfelen de analisten echter of Gemalto hierop nog zou kunnen verdienen voor zijn aandeelhouders.

Overigens heeft Gemalto volgens Berenberg nog andere overnameprooien in het vizier.

Berenberg heeft een verkoopadvies op Gemalto met een koersdoel van 58,00 euro. De digitale beveiliger kampt volgens de zakenbank met tegenwind in twee divisies, die samen goed zijn voor grofweg de helft van de omzet. De analisten voorzien dat de activiteiten op het vlak van SIM-kaarten onder druk blijven staan, terwijl ook de betaalactiviteiten het lastig hebben, met name in Amerika en China.

Op een licht positief gestemd Damrak daalde Gemalto donderdag 4,8 procent naar 56,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.