Met het gestand doen van de overname van Reesink, kiest het consortium onder leiding van Gilde Buy Out voor de moeilijke weg. Dit schreef analist Martijn den Drijver van SNS Securities maandag, die de gestanddoening niet had verwacht, nadat er niet voldoende steun was onder aandeelhouders voor de overname.

Afgelopen week, nadat bekend was geworden dat minder 95 procent van de aandelen onder het bod van 101,00 euro per aandeel was aangeboden, schreef Den Drijver een verlenging van de aanbiedingsperiode als de meest logische vervolgstap te zien. Het consortium kon resterende aandeelhouders dan overtuigen dat het niet aantrekkelijk is om een minderheidsbelang te houden in een bedrijf, waarin een private equity de controlerende partij is.

Het overnameconsortium River Acquisition onder leiding van Gilde Buy Out Partners maakte vrijdag nabeurs echter bekend het overnamebod op Reesink gestand te doen.

Aandeelhouders kunnen hun belang nu nog in de na-aanmeldingsperiode aanbieden.

“Wat suggereert dat als geen aanvullende aandelen worden aangemeld, Gilde en zijn investeerders voor de meer gecompliceerde route van een juridische fusie gaan, wat zal resulteren in een langdurige juridische strijd met een onzekere uitkomst, zowel voor Gilde als voor de aandeelhouders in Royal Reesink”, schreef de SNS-analist.

Als de aanmelding onder aandeelhouders niet boven de 95 procent uitkomt, blijft Reesink beursgenoteerd.

Het aandeel Reesink noteerde maandag in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 100,90 euro. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.