(ABM FN-Dow Jones) De winsttaxaties voor Boskalis zullen nog verder neerwaarts worden bijgesteld na opnieuw een grote afschrijving door de maritieme dienstverlener, maar vanwege de aantrekkende markt is het toch een goed instapmoment. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC donderdag nadat Boskalis met halfjaarcijfers kwam.

Uit die cijfers bleek dat Boskalis stopt met de transportactiviteiten aan de onderkant van de markt. Dit gaat gepaard met een last van 397 miljoen euro. Door de verlieslatende activiteiten te stoppen zal het operationele resultaat met 25 miljoen euro verbeteren, aldus De Jong.

Maar er was ook goed nieuws volgens de analist. De baggertak deed het volgens NIBC best goed, met een marge van 9,4 procent. Hoewel een daling ten opzichte van 10,7 procent, viel deze afname toch mee. En ook het ordeboek is goed gevuld, voegde De Jong toe.

De consensus mikt voor 2018 op een winst voor Boskalis van 131 miljoen euro. Dit zal minder worden, waarschuwde De Jong, die zelf al op 118 miljoen euro rekent. “Maar ook wij zullen onze ramingen aanpassen.”

Toch begint de markt er voor Boskalis wel beter uit te zien, meent de analist. “Daarom blijven we positief over het aandeel en gezien de huidige ontwikkelingen is het een goed moment om in te stappen”, zei De Jong, die een koopadvies hanteert.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.