(ABM FN-Dow Jones) Het is goed nieuws voor Basic-Fit dat de sportscholen in Nederland eerder open mogen. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux woensdagavond.

Premier Mark Rutte liet woensdag in een persconferentie weten dat, mits aan strenge randvoorwaarden wordt voldaan, sportscholen en sauna’s niet pas op 1 september, maar al op 1 juli de deuren weer mogen openen.

“Het gaat alleen door als het ook echt kan”, waarschuwde Rutte nog.

Hoewel het goed nieuws is voor Basic-Fit dat het de deuren weer eerder mag openen, denkt Kepler dat dit positieve nieuws al in de koers zit. In andere landen mag de fitnessketen vermoedelijk al in de komende weken de deuren weer openen.

Op basis van dit tijdspad schatten de analisten van Kepler in dat Basic-Fit de bankconvenanten aan het einde van het jaar nipt breekt. Toch zal de druk vanuit de banken volgens de analisten vermoedelijk niet al te groot zijn, als Basic-Fit maar een solide cash flow kan zien na de heropening. En dat zal volgens Kepler vermoedelijk wel het geval zijn, zo wijzen de ontwikkelingen bij grote ketens in China en Zweden uit.

Belangrijk is wel, zo stelden de analisten, dat ook in België, Frankrijk en Spanje voor 1 juli de deuren weer open mogen. Duidelijkheid hierover is er vermoedelijk snel.

Het aandeel Basic-Fit sloot woensdag 5,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.