(ABM FN) Galapagos kon vanochtend uitpakken met goed nieuws betreffende zijn wereldwijde ROCELLA-studie om knie artrose te behandelen. Dit stelde KBC Securities dinsdag.

Galapagos heeft samen met ontwikkelingspartner Servier een fase II-studie opgezet die de werkzaamheid en veiligheid van het experimentele medicijn GLPG1972 bij artrose van de knie beoordeelt. Het onderzoek omvat 850 patiënten, waarvan er meer dan 300 zijn gerekruteerd in de VS.

De inschrijving van patiënten werd eerder dan verwacht afgerond volgens analiste Sandra Cauwenberghs, waardoor de studieresultaten sneller beschikbaar zullen zijn. De analist had er oorspronkelijk op gerekend dat de studieresultaten er eind 2020 zouden zijn, maar die zullen nu al in de zomer van 2020 beschikbaar zijn, waardoor ze eerder zullen komen dan het nieuws over de IPF-franchise.

Dit noemde Cauwenberghs “een kleine meevaller Cauwenberghs”. Het artrose-programma vertegenwoordigt maar 1 procent in het waarderingsmodel van KBC Securities waardoor de analist het koersdoel niet verandert. De analist handhaafde daarom het koersdoel van 124,00 euro en het Kopen advies.

Het aandeel Galapagos koerste dinsdag 1,6 procent hoger op 109,15 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.