De overname van Mutchler en Muchler Puerto Rico door IMCD is een kleine maar goede acquisitie die iets meer dan 1,5 procent aan de omzet zal bijdragen. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag in een rapport. 

IMCD maakte vrijdag bekend dat het de distributeur van farmaceutische en voedingsingrediënten in de Verenigde Staten en Puerto Rico zal overnemen, zonder dat een overnamebedrag werd genoemd. 

Mulder merkte op dat dit de tweede overname is door IMCD in de Verenigde Staten, na de acquisitie van Cachat afgelopen jaar. Hoewel Cachat volgens de analist “twaalf keer groter is” dan Mutchler, is de overname wel waar IMCD naar op zoek is, namelijk uitbreiding in met name nichemarkten in Amerika. 

Mulder noemde de overname “goed maar klein”, met een verwachte bijdrage van 1,5 procent aan de omzet van IMCD. De marktvorser denkt echter dat de markt nauwelijks zal reageren op de overname.

ING heeft een koopadvies op IMCD met een koersdoel van 38,80 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel IMCD vrijdagochtend een half procent lager op 35,40 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.