Berenberg handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het tweede kwartaal goed gepresteerd en het bedrijf blijft zo op het pad van herstel. Dit stelden analisten van Berenberg vrijdag in een rapport.

Met een EBITDA in het tweede kwartaal van 52 miljoen euro deed Corbion het duidelijk beter dan de consensus van 46 miljoen euro, terwijl de rest van de cijfers grotendeels overeen kwamen met de verwachtingen, zo zag de bank.

Berenberg verwacht dat lagere kosten voor grondstoffen en volumegroei bij het onderdeel food & biomedical voor meewind zorgen in de tweede helft van het jaar. De bank heeft de raming voor de EBITDA dit jaar 5 procent hoger liggen dan de consensus van Bloomberg, aldus Berenberg.

De zakenbank heeft de raming voor de winst per aandeel voor Corbion voor dit jaar naar beneden bijgesteld vanwege meer afschrijvingen en een vertraging bij de hegde op de suikerprijs.

Daar staan betere marges voor algen en een hogere winstgevendheid voor PLA tegenover.

De waardering van het aandeel Corbion is het laagst in de markt voor consumenteningrediënten, ondanks de verwachte winstgroei van ruim 25 procent, die daarmee de sterkste in de sector is. 

Berenberg heeft het advies voor Corbion op Kopen staan met een koersdoel van 24,00 euro.

Het aandeel Corbion noteert vrijdag 1,4 procent hoger op 21,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.