Warehouse de Pauw heeft opnieuw goede resultaten geboekt en verhoogde daarbij de verwachting voor de kasstroom en dividend. Dit concludeerde analist Jaap Kuin van ING in reactie op de halfjaarcijfers van het Belgische vastgoedfonds, dat ook op de beurs van Amsterdam is genoteerd.

De analist sprak van een positieve uitkomt, maar gaf tevens aan dat de waardestijging van het vastgoed achterbleef bij de verwachtingen.

WDP verhoogde de verwachting voor het netto courant resultaat van 5,20 naar 5,30 euro per aandeel en paste tevens de dividendverwachting voor 2016 opwaarts aan van 4,20 naar 4,25 euro per aandeel.

WDP boekte in de eerste helft van 2016 een netto courant resultaat van 2,62  euro per aandeel, licht onder de verwachting van ING van 2,66 euro per aandeel. Op vergelijkbare basis daalden de huuropbrengsten op jaarbasis met 0,7 procent, waarbij het faillissement van V&D een negatieve impact had van 0,9 procent, merkte de analist op.

“Met geen of zeer beperkte groei van de huren in de markt en geen inflatie, blijft het waarschijnlijk moeilijk voor WDP om autonome groei te realiseren”, aldus Kuin.

ING heeft een Houden advies met koersdoel van 75,20 euro op WDP. Het aandeel noteerde vrijdag 0,6 procent lager op 88,97 euro op een groene beurs.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.