(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft dinsdag het advies voor Gemalto verhoogd van Verkopen naar Neutraal, maar verlaagde wel het koersdoel voor de digitale beveiliger licht van 54,00 naar 53,00 euro.

Na een recente winstwaarschuwing daalde het aandeel Gemalto circa 20 procent en dit was aanleiding voor de analisten van de Amerikaanse zakenbank om het verkoopadvies in te trekken. Wel verlaagden zij de taxaties voor de digitale beveiliger, die een notering op het Amsterdamse Damrak heeft, en het koersdoel werd daarom ook licht neerwaarts aangepast.

Gemalto verwacht minder omzet te zullen behalen met de betaalactiviteiten. Voor het lopende kwartaal voorziet de beveiliger, met een notering op het Damrak, een 7 tot 9 procent lagere omzet op jaarbasis en gerekend tegen constante wisselkoersen.

Voor heel 2017 zal de omzet uit betalingsactiviteiten 100 miljoen euro lager uitvallen dan aanvankelijk gedacht. Dit zal leiden tot een operationele winst in 2017 vergelijkbaar met het niveau van 2016, toen deze 453 miljoen euro bedroeg. Na een winstwaarschuwing in oktober 2016 mikte Gemalto nog op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro, al fors minder dan de ruim 660 miljoen euro waar eerder op werd gerekend.

Goldman Sachs voorziet voor dit jaar een operationele winst van 414 miljoen euro, waar de zakenbank voor de winstwaarschuwing nog uitging van 463 miljoen euro.

Het aandeel Goldman Sachs sloot maandag 1,5 procent lager op 49,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.