(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is gestart met het volgen van AkzoNobel met een Neutraal advies en een koersdoel van 64,00 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De analisten wezen daarbij op de lage volumegroei, met name in Europa, de beperkte mogelijkheden voor AkzoNobel om stijgende grondstofprijzen door te berekenen aan klanten en het relatief hoge margeprofiel en dito historische waardering.

Daarentegen lieten de analisten zich positief uit over een eventueel nieuw herstructureringsprogramma, dat kan worden gelanceerd als het lopende programma eindigt, en de waarde die nieuwe aanvullende acquisities kunnen opleveren. 

Goldman Sachs ziet verdere desinvesteringen als een mogelijkheid voor AkzoNobel, waarbij ze met name Specialty Chemicals en onderdelen van de coatingsactiviteiten noemden als mogelijke verkoopkandidaten, vanwege gebrek aan synergie met de andere activiteiten.

De analisten merkten op dat de coatingsindustrie zich kenmerkt door geringe groei, weinig mogelijkheden om kosten door te berekenen en sterke concurrentie.

De Europese sector voor coatings kent relatief weinig groei, stevige concurrentie en weinig ruimte om kosten door te berekenen. Binnen de sector scoort AkzoNobel volgens Goldman Sachs laag qua groei en blijft het achter met marges en rendementen. Wel sterk is de vrije kasstroom die AkzoNobel genereert en het dividend dat het uitkeert.

Het aandeel AkzoNobel sloot vrijdag op 57,77 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.