(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft vrijdag het koersdoel voor Altice verhoogd van 19,60 naar 23,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

De Amerikaanse kabelactiviteiten zullen volgens de analisten van de zakenbank voor een structurele groei van Altice zorgen. Daarnaast profiteert de kabelaar volgens de marktvorsers van de kostenbesparingen die het op de Franse thuismarkt doorvoert.

Voor 2017 verhoogden de analisten hun raming voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) met 2 procent en voor 2018 met 3 procent ten opzichte van de door Reuters berekende consensus. Indien Altice er echter in slaagt om niet 600 miljoen, maar 900 miljoen dollar aan synergievoordelen in Amerika te realiseren, dan kan de raming voor het bedrijfsresultaat in 2018 zelfs met 5 procent omhoog.

Een verdere marktconsolidatie in Amerika en Frankrijk biedt Altice volgens Goldman Sachs kansen. Toch nemen ze dit niet mee in de berekening van hun koersdoel.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Altice vrijdag 4,4 procent hoger op 16,66 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.