(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Philips Lighting fractioneel verhoogd van 34,00 naar 35,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. 

Volgens de analisten “is dit in lijn met de aanpassingen in de winstramingen voor de komende jaren en de meest recente wisselkoersen”.

De analisten verhoogden op basis van de vorige week gepresenteerde resultaten over het derde kwartaal hun verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) in 2016, 2017 en 2018 met achtereenvolgens 9, 2 en 1 procent.

“Wij zijn van mening dat betere marges in de meeste divisies en een sterke vrije kasstroom zwaarder wegen dan een zwakkere onderliggende trend bij Professional die wordt gedreven door zwakte in het Midden-Oosten en Turkije”, schreven de marktvorsers. 

Op basis van het nieuwe koersdoel verhandelt het aandeel op 10 keer de verwachte ondernemingswaarde/EBIT multiple voor 2017, “wat nog steeds 17 procent onder het gemiddelde in de sector is”, aldus Goldman Sachs.

De koopaanbeveling wordt ondersteund met drie redenen, namelijk de sterke kasstroom in het derde kwartaal, die volgens de analisten resulteert in het hoogste rendement in de sector, de overdreven conservatieve prijsstelling van het aandeel en een brutomarge die sterker is dan gedacht, maar nog wel ruimte biedt voor een verdere verbetering.

Het aandeel Philips Lighting sloot maandag op een hoger Damrak 2,1 procent in de min op 20,68 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.