(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor Gemalto verlaagd van Neutraal naar Verkopen en stelde daarbij het koersdoel neerwaarts bij van 53,00 naar 52,00 euro. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De analisten van Goldman Sachs verwachten een omzetkrimp van 5 procent bij de verkoop van SIM-kaarten voor dit jaar, terwijl er ook nog het risico bestaat dat in de opkomende markten meer vertraging optreedt bij het registreren van SIM-kaarten. Daarnaast heeft de uitrol van betaalkaarten volgens de zakenbank inmiddels de piek achter zich en voorziet het geen tractie voor contactloos betaalkaarten.

Gemalto slaagde er volgens de analisten in om in 2016 de kosten voor de verkochte goederen sterk terug te brengen, maar zal dit in 2017 niet kunnen herhalen. Extra investeringen zullen daarbij de marges beïnvloeden.

Goldman Sachs verlaagde de omzettaxaties voor de periode 2017 tot en met 2020 met 1 tot 2 procent vanwege voorzichtigere inschattingen voor de mobiele en betaalactiviteiten van Gemalto. Daarbij werd de margeverwachting voor dit jaar teruggebracht van 41,0 naar 40,5 procent. Dit jaar zal de digitale beveiliger volgens de marktvorsers een operationele winst behalen van 481 miljoen euro en in 2018 zal deze stijgen naar 547 miljoen euro. Dit is respectievelijk 6 en 3 procent onder consensus.

Op een groen Damrak daalde het aandeel Gemalto donderdag met 3,5 procent naar 53,04 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.