(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is gestart met het volgen van DSM met een verkoopadvies en een koersdoel van 49,60 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De analisten merkten in het rapport op dat DSM zich de afgelopen vijf jaar heeft omgevormd tot een nutrition concern, waarbij de verhouding tussen ondernemingswaarde en bedrijfsresultaat (EBITDA) met een stijging van circa 22 procent veel hoger was dan de 8 procent die werd gemeten voor de Stoxx 600 index.

De analisten vinden die hoge multiple niet gerechtvaardigd, gezien het feit dat het merendeel van de producten van DSM relatief weinig waarde toevoegt en vooral bestaat uit bulkproducten.

De marktvorsers veronderstellen dat DSM moeite zal hebben om de dubbelcijferige groeidoelstelling voor het bedrijfsresultaat voor 2019 te realiseren vanwege de moeizame prijsontwikkeling van vitamineprijzen en het gebrek aan differentiatie in de productportefeuille.

Vanwege de zwakke ontwikkeling van vitamineprijzen en de relatief lage kwaliteit van de winst van DSM, liggen de taxaties van Goldman Sachs voor het bedrijfsresultaat en de marges van DSM beneden consensus.

Naast een lagere groei en verdere margeverslechtering vanaf de tweede helft van 2017 in Nutrition zien de analisten vanwege de lage olieprijs ook bij Performance Materials margeverzwakking optreden.

De analisten merkten op dat DSM voor een positiever oordeel meer discipline in zijn kapitaalbestedingen en meer focus op terugbetaling aan zijn aandeelhouders zou moeten realiseren. Ook zou het concern volgens de marktvorsers meer synergie uit de acquisities van de laatste vijf jaar moeten halen.

Het aandeel DSM sloot vrijdag op 56,96 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.