GrandVision was de enige exploitant van optiekketens die in het afgelopen kwartaal niet geraakt werd door tijdelijke tegenwind in de sector. Dit schreven analisten van de Britse zakenbank Bryan Garnier maandag.

Hoewel de toekomstperspectieven voor de sector voor brillen en zonnebrillen volgens de marktvorsers rooskleurig zijn, was er de afgelopen tijd wel sprake van tijdelijke tegenslagen. De analisten wezen op tegenvallende weersomstandigheden in de Verenigde Staten en een vertraging van de verkopen van zonnebrillen in China.

In Europa en Zuid-Amerika heeft de sector volgens Bryan Garnier over de gehele breedte goede prestaties geleverd.

De analisten stelden dat de omzet en winstgevendheid van GrandVision duidelijk verbeterde in het tweede kwartaal en het bedrijf was de enige in de sector die niet geraakt werd door interne of externe tegenwind. Essilor, Luxottica en Safilo hadden in de afgelopen verslagperiode te kampen met dalende marges, maar dit was bij GrandVision niet het geval. De EBITDA-marge van het bedrijf verbeterde met 20 basispunten tot 16,3 procent.

Volgens Bryan Garnier was GrandVision dankzij het sterke tweede kwartaal de enige van de door hen onderzochte bedrijven die in het eerste halfjaar beter dan verwacht presteerde. De marktvorsers rekenen op een positieve tweede helft voor het bedrijf.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel GrandVision aan het eind van de ochtend 0,9 procent hoger op 26,20 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.