(ABM FN-Dow Jones) Terwijl de economische cyclus in de Verenigde Staten verder aantrekt, blijven de vooruitzichten voor de eurozone en Japan eerder gemengd. Dit concludeerde hoofdeconoom van John Greenwood van Invesco in zijn jaarlijkse Economische Vooruitzichten voor 2017.

Volgens Greenwood slagen de strategieën van de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan er nog altijd niet in om een heropleving extra vleugels te geven.

De budgettaire stimulansen in de Verenigde Staten, aangedreven door president Donald Trump zou de economische groei in Amerika moeten versnellen, redeneerde Greenwood, waarbij hij voor 2017 en 2018 een groei voorziet van achtereenvolgens maximaal 2,4 en 2,6 procent.

Wat de eurozone betreft houdt de econoom rekening met een aanzienlijk risico op een verstoring van het politieke evenwicht, vanwege de aanstaande verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast verwacht hij dat, gezien de regels van de Europese Commissie geen begrotingsexpansie ondersteunen, de groei van de economie van de eurozone in 2017 vertraagt tot ongeveer 1,2 procent, “terwijl de inflatie flink onder de doelstelling van dichtbij maar onder de 2 procent zal uitkomen”, aldus Greenwood.

Voor Japan voorziet Greenwood een groei van circa 1 procent, vanwege de aanhoudende deflatierisico’s.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen

Reacties