Unilever heeft te kampen met een groeivertraging in de segmenten voor persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsproducten en met tegenzittende wisselkoerseffecten. Dit zei analist Reginald Watson van ING in een vooruitblik op de komende halfjaarcijfers van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

Als gevolg van een marktstagnatie bij huishoudelijke en persoonlijke verzorging in de volwassen markten en een groeivertraging in de opkomende markten is de groei van de totale markt in het tweede kwartaal op jaarbasis naar circa 2,5 procent gedaald, veronderstelt de analist.

Niettemin voorziet Watson voor Unilever winst van het marktaandeel dankzij een 20 procent grotere innovatiepijplijn in vergelijking tot 2015.

Mede als gevolg van de Brexit verlaagde Watson zijn taxaties voor de onderliggende omzetgroei van Unilever in het tweede kwartaal en de tweede helft van 2016. Voor het tweede kwartaal bracht de analist zijn taxatie voor de onderliggende omzetgroei terug van 4,5 naar 3,4 procent. Voor de tweede jaarhelft stelde ING de raming bij van 4,5 naar 3,8 procent.

Watson verlaagde ook zijn winstverwachtingen. Voor dit jaar met 2,0 procent en voor de komende twee jaar met 1,4 en 1,3 procent.

De analist is bij de komende kwartaalrapportage op 21 juli verder nog benieuwd naar de voortgang van de budgetterings- en organisatieprogramma’s van Unilever.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 47,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Unilever donderdag 0,8 procent hoger op 41,79 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.