(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe strategische doelen van ABN AMRO zijn haalbaar en voldoen in brede lijnen aan de verwachtingen, dat de bank de kosten zou gaan besparen en mikken op groei van de volumes na de pandemie om de blijvende druk op de rentebaten op te vangen. Dat stelde Jefferies maandag in een rapport.

Het verwachte kostenniveau van 4,7 miljard euro in 2024 ligt in de buurt van de 4,8 miljard euro die analisten gemiddeld hadden voorspeld voor 2023. Van de aangekondigde 700 miljoen euro aan kostenbesparingen moet 200 miljoen euro komen van de onderdelen van de zakenbank die niet meer als kernactiviteit worden gezien.

De hernieuwde focus op risicobeheer zou de voorzieningen voor oninbare leningen moeten laten uitkomen op 25 tot 30 basispunten van het leningenboek.

De kapitaaldoelstelling wordt verlaagd tot 13 procent om meer groei mogelijk te maken. Ook de dividendplannen zijn conform de verwachtingen van analist Martina Matouskova van Jefferies.

Zij heeft een Houden advies voor het aandeel met een koersdoel van 9,20 euro.

Het aandeel ABN AMRO sloot vrijdag op 9,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.