(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft vrijdag het advies voor Heineken verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel ging van 100,00 naar 84,00 euro.

Volgens de analisten van Citi zullen margedruk en de aflopende deal met Oxxo een impact hebben op de koersvorming van het aandeel Heineken.

“Hoewel we verwachten dat de marges in de tweede helft van 2018 een scherpe stijging hebben laten zien ten opzichte van de zwakke trend in de eerste jaarhelft, hebben een tragere volumegroei en stijgende inkoopkosten ons genoodzaakt om onze ramingen voor 2019 met ongeveer 2 procent te verlagen”, aldus Citi.

Ook het mogelijke verlies van het exclusieve contract met Oxxo drukt het sentiment, menen de analisten van Citi. Dat zorgt voor nog eens een verlaging van de ramingen met 5 procent, aldus de marktvorsers.

“Op de middellange termijn blijft Heineken aantrekkelijk, maar 2019 belooft een zwaarder jaar te worden.”

In de komende jaren zal Heineken volgens de analisten een samengestelde volumegroei van 1,7 procent realiseren, wat de sterkste groei is in de mondiale biermarkt. Citi betwijfelt echter of de brouwer dit groeitempo ook in 2019 zal halen.

Het aandeel Heineken daalde vrijdag 0,4 procent naar 75,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.