Theodoor Gilissen Bankiers adviseert beleggers om het aandeel KAS Bank te verkopen, gezien de slechte gang van zaken die bleek uit de halfjaarcijfers. Dit blijkt maandag uit een analyse van analist Jos Versteeg.

De rentebaten van KAS Bank zullen voorlopig zeer zwak blijven en herstel kan lang duren, met het risico op meer tegenvallers, schreef de analist van de private bank.

KAS Bank passeerde het interim dividend, dat al jaren 0,33 euro per aandeel bedroeg, maar wees wel op de mogelijkheid van een slotdividend, als het bedrijf erin slaagt met kostenbesparingen het resultaat te laten verbeteren. 

“Een geruststelling is wel dat de kapitaalpositie van de bank goed is”, aldus Versteeg, die wees op de solvabiliteit van 26 procent en de liquiditeitsratio van 171 procent.  

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.