Amerikaanse schrootprijzen zijn in april gestegen volgens vakblad Steel Business Briefing en dit is goed nieuws voor staalprijzen wereldwijd, waar ArcelorMittal van kan gaan profiteren. Dit schreef Berenberg maandag in een rapport.

De analisten van de Duitse zakenbank verwachten dat Amerikaanse staalprijzen verder zullen stijgen en voorzien dat de prijzen in Brazilië en waarschijnlijk ook in Europa deze trend zullen volgen. Volgens de marktvolgers is de bodem van de staalprijzen reeds in december bereikt en zorgen maatregelen tegen de goedkope import van staal uit China voor een verdere opleving.

Het advies van Berenberg op ArcelorMittal is Kopen met een koersdoel van 5,20 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel 1,1 procent hoger op 4,20 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.