(ABM FN-Dow Jones) De door SBM Offshore in de eerste negen maanden gerealiseerde omzet is in lijn met de verwachting, net als de afgegeven outlook, waardoor de update weinig verrassingen bood. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag.

SBM Offshore rapporteerde over de eerste negen maanden van 2018 een omzet van 1.247 miljoen dollar.

De oliedienstverlener voorziet inmiddels een EBITDA van “meer dan” 750 miljoen dollar, waar het eerder nog uitging van een bedrijfsresultaat van “ongeveer” 750 miljoen dollar. Dit was volgens Den Drijver geen verrassing, maar desondanks positie. De analist mikt zelf op 787 miljoen dollar voor dit jaar.

“De nettoschuld was met 2,3 miljard dollar iets lager dan verwacht, maar dat lijkt te danken aan het feit dat SBM het het verzekeringsgedeelte van de YME-schikking nog niet heeft uitbetaald”, aldus Den Drijver, “Met die uitbetaling en de vooruitbetalingen aan SWS, de scheepswerf die de 2e Fast4Ward FPSO zal produceren, zal de nettoschuld aan het einde van het jaar waarschijnlijk iets hoger zijn, ondanks een solide vrije kasstroom”, voegde hij toe.

Tot slot wees de analist erop dat de tweede Fast4Ward FPSO-opdracht de zeer positieve vooruitzichten voor de korte en middellange termijn voor Turnkey en Lease & Operate bevestigen. “Vandaar ons koopadvies”, aldus Den Drijver.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.