(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft het koersdoel voor het aandeel ASR met 6 procent verhoogd van 21,10 naar 22,30 euro, met behoud van het koopadvies naar aanleiding van de derdekwartaalcijfers van de verzekeraar.

De analisten van de Brits-Aziatische bank zijn positief over het feit dat de Solvency II-buffer de afgelopen drie kwartalen tamelijk stabiel bleef, schommelend tussen 185 en 191 procent, en ruim boven de doelstelling van 160 procent.

Het kasoverschot kan worden aangewend voor kleine overnames of investeringen in het bedrijf, maar ook worden teruggegeven aan de aandeelhouders. 

Analisten Steven Haywood en Kailesh Mistry van HSBC zien een kans dat ASR extra cash aan aandeelhouders gaat teruggeven middels een aandeleninkoop, mogelijk wanneer de Nederlandse Staat zijn belang verder terugbrengt.  

De Nederlandse Staat mag vanaf 11 december zijn resterende belang van 64 procent in ASR verkopen.

Het rendement op eigen vermogen van 14,6 procent over de eerste negen maanden ligt ruim boven de doelstelling voor de middellange termijn van 12 procent, merken de analisten op. Daarbij wordt van het vierde kwartaal weinig seizoensmatige wisselvalligheid verwacht.

Het aandeel ASR noteerde maandag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 19,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.