(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft woensdag het advies voor Philips verhoogd van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 25,00 naar 32,00 euro.

De analisten van de Britse bank zeiden meer vertrouwen te hebben in het groeiherstel in de opkomende markten en spraken van een “bemoedigende” vooruitgang in de marges van Philips, nadat de onderneming maandag de boeken opende. De kwartaalresultaten waren volgens de marktvorsers in lijn met de verwachtingen, maar in de rapportage zaten ook enkele positieve signalen. HSBC wees onder meer op de stijging van de EBITA-marge van 2,1 procentpunt bij de tak Diagnosis & Treatment. Dit is volgens de analisten een teken dat er “eindelijk” goede vooruitgang wordt geboekt met de probleemfabriek in het Amerikaanse Cleveland.

HSBC verhoogde de winstverwachting voor Philips voor de periode van 2016 tot en met 2018 met 9 tot zelfs 17 procent.

Verder is het volgens de bank wachten op wat Philips tijdens de beleggersdag op 4 november te melden heeft. HSBC houdt rekening met mogelijk nieuwe maatregelen om de winst aan te jagen.

Het aandeel Philips sloot dinsdag 27,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.