(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft met de acquisitie van Neuvendis in Italië een mooie overname gedaan, waarmee de marktpositie voor de distributie van specialty chemicals op de lokale markt aanzienlijk wordt versterkt. Dit zei analist Quirijn Mulder van ING donderdag in een rapport over de eerder die dag aangekondigde overname.

De marktvorser merkte daarbij dat het ambitieuze Neuvendis onder de vleugels van IMCD sneller kan groeien, met name internationaal. Daarbij beschikt het Italiaanse bedrijf over een lange lijst met gerenommeerde internationale leveranciers.

Mulder merkte verder op dat het om een relatief kleine acquisitie gaat, die minder dan 2 procent aan de totale omzet van IMCD toevoegt. Hij voorziet ook geen grote acquisities in Europa, omdat IMCD daar al voldoende schaalgrootte heeft. Dat ligt anders in Amerika, waar het bedrijf gezien de omvang van de markt nog wel toename van schaalgrootte kan gebruiken. In andere markten kunnen ook kleinere acquisities volstaan, omdat daar de ontwikkeling van de markt voor specialty chemicals gematigd verloopt.

ING heeft op IMCD Houden als advies bij een koersdoel van 52,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel IMCD donderdagochtend 0,3 procent hoger op 47,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.