(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor KAS Bank verhoogd van 11,00 naar 12,75 euro bij handhaving van het Houden advies.

Het koersdoel ligt in lijn met het overnamebod door CACEIS, dat maandag bekend werd gemaakt. ING noemde het bod “zeer overtuigend” en het creëert waarde voor aandeelhouders die KAS Bank op eigen kracht niet kan realiseren op middellange termijn.

In een standalone-scenario vereist de transformatie van de bank investeringen. In combinatie met tegenwind op het gebied van het operationele inkomen, resulteert dit in een lagere nettowinst. Dit beperkt de mogelijkheden om aandeelhouders een aantrekkelijk dividend te bieden op de middellange termijn, aldus ING, terwijl dit juist een belangrijk punt is voor de beleggingscase van KAS Bank.

Bovendien is een strategische transitie niet zonder risico’s in een industrie waar omvang van de balans belangrijk is, aldus ING.

Het aandeel KAS Bank noteerde dinsdagochtend 0,2 procent lager op 12,30 euro, waar het aandeel maandag nog meer dan 100 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.