(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Kendrion verhoogd van 30,00 naar 40,00 euro, een dag na de kwartaalresultaten, bij een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Tijs Hollestelle bestempelde de kwartaalresultaten als solide, waarbij het bedrijfsresultaat (EBITA) ongeveer 12 procent boven zijn verwachting uitkwam. De producent van elektromagneten is volgens de analist goed op weg om zijn strategie uit te voeren, die is gericht op vereenvoudiging en groei. 

Kendrion meldde te willen investeren in extra productiecapaciteit in Duitsland en China. Hollestelle zei dat dit laat zien dat de vraag naar Kendrions producten sterk is, maar ook dat het management nu al de focus heeft verlegd van interne verbeteringen naar het realiseren van winstgevende groei; de laatste fase van de uitgezette strategie. 

ING rekent dit jaar op een EBITA marge van 9,2 procent die in 2019 zal stijgen tot 10,2 procent. Daarmee zal Kendrion volgens hem de doelstelling bereiken die uitgaat van een marge van 10 procent eind 2018. Kendrion mikt ook op een omzetgroei van 5 procent tegen die tijd, maar zit Hollestelle met zijn ramingen iets onder; op 4,3 procent. 

Op een lichtrood Damrak steeg het aandeel Kendrion donderdag 1,2 procent tot 36,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.