En handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 17,50 naar 21,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Quirijn Mulder.

Volgens de analist waren de halfjaarcijfers van SBM beter dan verwacht. En ook werd de outlook door de oliedienstverlener met 8 procent verhoogd.

ING meent dat de vooruitzichten voor SBM goed zijn. De vraag naar olie zal niet opeens wegvallen, aldus de analist. “En dan opereert SBM in de ‘sweet spot’ van aantrekkelijke diepwaterprojecten.”

Ook is het F4W-concept van SBM volgens Mulder een succes. Inmiddels zijn er al 9 bestellingen geplaatst. En SBM blijft kritisch kijken bij het inschrijven op nieuwe aanbestedingen.

Aandeelhouders kunnen door een combinatie van dividend en aandeleninkoop 300 miljoen dollar tegemoet zien, denkt Mulder. Dat is meer dan de outlook van 225 miljoen dollar die SBM communiceerde.

Maar ondanks al deze goede punten, noteert het aandeel 27 procent onder de 23,30 euro die ING berekende op basis van een ‘sum of the parts’.

Uitgaande van een korting van 10 procent kwam ING tot het koersdoel van 21,00 euro.

Het aandeel SBM Offshore won woensdag 0,8 procent op 16,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.