Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Van Lanschot verhoogd van 33,50 naar 40,20 euro, in aanloop naar de beleggersdag op 20 juni. Het koopadvies blijft staan, bleek donderdag uit het analistenrapport.

Op de beleggersdag zal Van Lanschot Kempen naar verwachting focussen op de groeistrategie, met name ook in België, op de kosten en de aandeelhoudersbeloning, stelde ING.  Analist Jason Kalamboussis verwacht onder andere meer details over de marges op de fee-inkomsten.

Bij de eerstekwartaalcijfers verraste Van Lanschot al met meer details, waar geen verwachtingen voor waren afgegeven door analisten. De winstgroei van 62 procent was sterk, evenals de kapitaalpositie, oordeelde ING.

Op kapitaalgebied voorziet Kalamboussis dat Van Lanschot Kempen speciale dividenden zal blijven uitkeren, maar op een lager niveau dan afgelopen jaren, tenzij er overnamekansen zijn.

Voor de tweede helft van 2024 rekent Kalamboussis op een speciaaldividend van 1,50 euro per aandeel en voor 2025 op circa 0,50 tot 0,75 euro per aandeel. Daarmee zou de bank net boven het kapitaaldoel van 17,5 procent blijven.

Kalamboussis verwacht verder dat de bank tijdens de beleggersdag zijn doelstelling voor de kostenratio zal aanscherpen. Het huidige doel is 70 procent, maar het nieuwe doel kan daar ruim onder komen te liggen. 

Het aandeel Van Lanschot Kempen steeg donderdag met 5,3 procent naar 39,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.