Handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Vopak verhoogd van 35,00 euro naar 42,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Quirijn Mulder in aanloop naar de kwartaalcijfers van het tankopslagbedrijf volgende week woensdag.

Mulder voorziet een positieve verrassing, met name omdat de outlook van het management en daardoor ook de consensuscijfers te voorzichtig zijn. 

ING rekent voor het eerste kwartaal op een EBITDA, inclusief participaties, van 241 miljoen euro, terwijl de consensus op 229 miljoen euro mikt. De EBIT wordt door ING geraamd op 156 miljoen euro, tegen een consensus van 154 miljoen euro.

De analist van ING denkt dat de marktomstandigheden niet van de ene op de andere dag zijn veranderd, zoals de volatiliteit op de oliemarkten als gevolg van de geopolitieke onrust, de stabiele chemiemarkt en hogere resultaten op de gasmarkt, dankzij de bijdrage van Eemshaven.

Op basis van deze vooruitzichten zal volgens de analist in 2024 en daarna sprake zijn van een goede kasstroom. “En omdat het management zich focust op de best presterende onderdelen met sterke vooruitzichten, geloven wij dat de groei zal terugkeren na de desinvestering van de Botlek”, zei Mulder.

Het aandeel Vopak noteerde vrijdag 1,0 procent hoger op 37,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.