(ABM FN-Dow Jones) InsingerGilissen heeft het koersdoel voor TKH Group verlaagd van 56,00 naar 50,00 euro, maar handhaaft het advies op Aanbevolen, omdat het winstperspectief op de langere termijn onverminderd gunstig blijft. Dat stelde analist Joost van Beek dinsdag in een rapport.

TKH zal dit jaar de gevolgen voelen van de verminderde investeringsbereidheid van klanten door de coronacrisis, aldus de bank. Maar omdat veel producten en systemen van TKH de efficiency van klanten verbeteren, blijft het winstperspectief volgens Van Beek goed.

Van uitstel van investeringen komt geen afstel, voorspelt InsingerGilissen in het geval van TKH.

Daarbij is het bedrijf actief in groeisegmenten zoals kabels voor windenergie, glasvezels voor digitale communicatie en robotisering.

Voor 2020 zou een winstdaling van ruim 20 procent de analist niet verbazen. Hierna voorziet de bank een stijgende winstgevendheid.

InsingerGilissen wijst erop dat de orderportefeuille van TKH in het eerste kwartaal licht steeg, ondanks een omzetdaling die afkomstig was van de divisie Industrial Solutions. Ook de vooruitzichten voor nieuwe orders van windparken zijn goed. De grondverlichtingssystemen voor vliegvelden zullen het moeilijk krijgen, denkt Van Beek. 

Verder is de analist te spreken over het “prudent” financieel beleid van TKH, dat als een van de weinigen ook het dividend over 2019 handhaafde en in contanten uitbetaalde. 

Het aandeel TKH stond dinsdag 3,3 procent lager op 35,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.