(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft in het derde kwartaal teleurstellend gepresteerd, maar het trustkantoor blijft vertrouwen houden in de toekomst. Dit constateerden analisten van UBS donderdag, terwijl het aandeel stevig onderuit ging.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Intertrust viel volgens de zakenbank 5 procent lager uit dan verwacht.

Vooral opvallend noemden de analisten de onverwachte vertraging van de autonome groei bij Intertrust, van 3,5 procent in het eerste halfjaar naar 1,0 procent in het derde kwartaal. 

Dat kwam deels door een snellere omzetdaling op de Kaaimaneilanden, waar nog steeds klanten wegliepen naar een teruggekeerde concurrent, terwijl de groei van de dienstverlening op diverse terreinen tegenviel.

Maar ook zonder de Kaaimaneilanden vertraagde de autonome groei van Intertrust van 5,8 procent in het eerste halfjaar naar 4,6 procent in het derde kwartaal, door een tekort aan specialisten op de arbeidsmarkt in Luxemburg en minder vraag naar specialistische diensten in Nederland. 

UBS tekende daarbij aan dat de winstverwachting van Intertrust van 1,42 euro per aandeel in lijn is met de eerder afgegeven outlook van een winstgroei van ongeveer 10 procent. Een teken van vertrouwen bij het management, aldus de analisten. 

UBS heeft een Neutraal advies op het aandeel Intertrust met een koersdoel van 21,00 euro.

Het aandeel noteerde dinsdag op een rood Damrak ruim 13,5 procent lager op 16,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.