Koersdoel ook omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het advies voor Danone verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 70,00 naar 63,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Een aantrekkende marge was destijds de reden voor het koopadvies. Maar de analisten stelden vrijdag dat dit lastig lijkt te worden, nu Danone moeite heeft de volumes aan te jagen en de mix in de zuiveltak ongunstig is.

De analisten berekenden dat de Amerikaanse divisie voor kant-en-klare koffie en koffiemelk en China Nutrition & Waters in de eerste helft van 2024 goed waren voor de helft van de groepsgroei. Maar deze divisies staan nu meer onder druk en de analisten verlaagden daarom hun prognoses voor de winst per aandeel in 2025 met 6 procent, wat resulteerde in een koersdoelverlaging van 10 procent.

Ook de ramingen voor de omzetgroei werden verlaagd, terwijl voor de middellange termijn nu vlakke marges worden voorzien.

Het aandeel Danone sloot donderdag 0,6 procent lager op 65,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.