Handhaving koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het koersdoel voor Euronext verhoogd van 105,00 naar 125,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Tom Mills.

Op 8 november organiseert Euronext een beleggersdag en de beursuitbater zal dan de strategie voor de komende paar jaar presenteren.

Mills denkt dat Euronext blijft zoeken naar grote deals, maar dan moet dat wel haalbaar zijn, ofwel er moet iets te kopen zijn.  

Daarom richt de analist zich in zijn basisscenario op een versnelling van de autonome groeidoelstellingen, met meer ruimte voor aandeleninkoopprogramma’s. 

Voor de periode 2023 tot en met 2026 rekent Jefferies op een samengestelde autonome stijging van de winst per aandeel van gemiddeld 8 procent. “Maar er is zeker ruimte voor een groei van bijna 11 procent”, voegde Mills daaraan toe. Dat zou haalbaar zijn als Euronext tussen 2023 en 2026 de omzet met 6,5 procent zou kunnen laten stijgen, in plaats van de 5,7 procent die nodig is voor de winstgroei van 8 procent.

“En met de gebruikelijke sterke kostenbeheersing, voorzien we een aangepaste EBITDA-marge van 63,5 procent in 2026”, vulde Mills aan.

Als Euronext inderdaad geen goede overnamekandidaten weet te vinden, dan denkt de zakenbank dat er meer eigen aandelen ingekocht zullen worden, mogelijk 300 miljoen per jaar in 2025 en 2026, ofwel ongeveer 3 procent van de marktkapitalisatie. 

Het aandeel Euronext noteert tegen een korting in vergelijking tot sectorgenoten, maar met de beleggersdag zal het beursbedrijf die korting vermoedelijk verder weten te verkleinen, aldus Jefferies.

Het aandeel Euronext sloot vrijdag op 98,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.