(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Philips verhoogd van 18,00 naar 23,00 euro, maar handhaafde het Underperform advies. Dit meldden analisten van de Amerikaanse zakenbank maandag.

De marktvorsers stelden de taxaties voor het bedrijfsresultaat (EBITA) van Philips voor 2016 en 2017 opwaarts bij met respectievelijk 7 en 2 procent, maar lieten de ramingen voor 2018 ongemoeid.

De marktvorsers merkten daarbij op dat Personal Health het best presterende onderdeel van Philips is, maar dat ze tegelijk sceptisch zijn over de vooruitzichten voor het onderdeel Diagnosis & Treatment.

De zakenbank ziet verder weinig vooruitgang bij Connected Care vanwege de daar benodigde stevige investeringen in software.

De analisten hebben verder hun bedenkingen bij de beoogde positieve bijdragen vanuit de acquisitiedrang van Philips en wezen daarbij op de lange termijn die nodig is alvorens Volcano een positieve bijdrage zal leveren.

De marktvorsers onderbouwden hun Underperform advies met hun twijfel aan de haalbaarheid van de ambitie van Philips om een margeverbetering van 100 basispunten per jaar te realiseren.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Philips vrijdag 1,4 procent lager op 27,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.