(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 23,00 naar 25,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies.

Hoewel met het afstoten van Philips Lighting er duidelijk meer focus komt bij Philips, blijven de analisten van Jefferies sceptisch over de jaarlijkse margeverbetering van 1,0 procentpunt die de onderneming wil realiseren. Daarbij waren de omzetcijfers van Philips over het tweede kwartaal lager dan waarop Jefferies had gerekend, hoewel het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) wel conform verwachting was.

Een punt van zorg voor Jefferies is het overnamebeleid van Philips. De overname van Volcano in 2015 en de recent aangekondigde acquisitie van Spectranetics kosten circa 3 miljard euro en de zakenbank twijfelt over de bijdrage van deze overnames. Jefferies vreest dat Philips de opbrengsten van Philips Lighting zal gebruiken voor dure overnames. “We vinden deze deals niet geruststellend”, aldus de analisten, die er op rekenen dat het laatste belang in Philips Lighting begin 2018 wordt verkocht.

Jefferies voorziet dat Philips dit jaar een autonome groei behaalt van 3,5 procent, terwijl de guidance op 4 tot 6 procent ligt. De margeverbetering schat Jefferies dit jaar in op 0,9 procentpunt. Daarbij merkten de analisten op dat Philips bij het vaststellen van de aangepaste EBITA-marge bepaalde posten onterecht niet meerekent, zoals reorganisatiekosten, die Philips immers structureel heeft.

Philips sloot woensdag 0,3 procent hoger op 32,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.