(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Randstad opgetrokken van 32,00 naar 39,00 euro met handhaving van het Underperform advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Kean Marden.

Marden kwam tot zijn koersdoelverhoging in aanloop naar de kwartaalcijfers van de Nederlandse uitzender. De analist verhoogde zijn winsttaxaties vanwege recente overnames door Randstad en betere economische indicatoren.

In de laatste drie maanden van 2016 behaalde Randstad volgens Jefferies een een autonome omzetgroei per werkdag van 4,2 procent. Gemiddeld rekenen analisten op 3,5 procent. Marden mikt op een bedrijfsresultaat (EBITA) van 259 miljoen euro, 6 miljoen meer dan de consensus en een winst per aandeel van 1,00 euro, waar de consensus op 0,96 euro ligt. Aandeelhouders van Randstad kunnen volgens de Amerikaanse zakenbank een dividend van 1,85 euro per aandeel tegemoet zien, waar analisten gemiddeld rekenen op 1,78 euro.

De huidige koers van Randstad, en overigens ook die van Adecco, maakt Marden evenwel voorzichtig. De markt houdt volgens de analist geen rekening met structurele tegenwind als gevolg van bijvoorbeeld automatisering van banen, big data en social media. Ook is de analist bezorgd over de subsidiestructuur in Frankrijk en dat de Amerikaanse uitzendmarkt al op een piek zit.

Op 14 februari maakt Randstad de cijfers over het vierde kwartaal bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.