(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 40,00 naar 42,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Analist David Kerstens verwacht een stijgende vraag naar opslag als gevolg van de nieuwe regelgeving IMO 2020. Daarnaast krijgt Vopak 3,2 miljoen cbm aan nieuwe capaciteit beschikbaar.

Dit zou in 2020 een herstel van de onderliggende EBITDA met 20 procent moeten kunnen opleveren, meent Kerstens.

Op de korte termijn wordt het enthousiasme volgens de analist echter getemperd door een toenemende backwardation als gevolg van de steeds verder escalerende handelsperikelen. Dat wil zeggen dat de huidige prijs voor olie hoger is dan de prijs voor levering in de toekomst met als gevolg dat de vraag naar opslag daalt.

Verder wees Kerstens op mogelijke vertraging bij het herstel in Fujairah aan de mond van de Straat van Hormuz. Ook vormt het politieke klimaat rond de Perzische golf een risico, aldus Jefferies.

Het aandeel Vopak sloot donderdag 0,9 procent hoger op 38,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.