Van 35 naar 38 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 35,00 naar 38,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek uit een rapport van de bank.

De joint venture met AltaGas is Vopaks grootste en duurste project ooit, dat een groot deel van de investeringen in de komende jaren zal absorberen. Jefferies wees op een aanvangsrendement op het geïnvesteerd kapitaal van 7 procent tegen 10 procent voor de groep.

De Brownfield uitbreiding biedt mogelijk opwaartse potentie, denken de analisten, maar er zijn beperkte synergieën met Vopaks andere joint venture, RIPET.

Jefferies verhoogde de omzettaxaties voor Vopak voor dit jaar met 3 procent en die voor de winst per aandeel met 8 procent. Voor volgend jaar werden de taxaties met respectievelijk 2 en 5 procent opwaarts bijgesteld.

Het aandeel Vopak sloot woensdag op 38,30 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.