Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor Randstad verlaagd van 40,00 euro naar 32,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies.

Analisten van Jefferies kwamen met de koersdoelverlaging in aanloop naar de cijfers van de uitzender over het tweede kwartaal. De marktvorsers gaan uit van een tempering in de autonome omzetgroei naar 3,8 procent, waar dit in het eerste kwartaal nog 5,0 procent was. Het onderliggende operationeel resultaat (EBITA) schatten de analisten in op 239 miljoen euro, tegen 215 miljoen euro over het tweede kwartaal 2015.

De analisten calculeren ook een Britse recessie en druk op de groei in Europa in hun modellen in. Daarnaast gaan zij ook uit van prijsdruk. Voor de meeste kernregio’s van Randstad handhaafde Jefferies evenwel de omzettaxaties.

Voor 2017 verlaagde Jefferies de taxatie voor de winst per aandeel Randstad met 6 procent vanwege onder meer de aanhoudende onzekerheid over de onderhandelingen over het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Randstad publiceert de cijfers over het tweede kwartaal dinsdag 26 juli voorbeurs.

Het aandeel Randstad sloot donderdag op een groen Damrak 1,7 procent hoger op 39,21 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.