(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft woensdag het advies voor Altice Europe verhoogd van Neutraal naar Overwogen, maar het koersdoel ging van 5,30 naar 4,70 euro.

Gedurende de coronacrisis verlaagden de analisten van de Amerikaanse zakenbank de ramingen voor de omzet van Altice met 2 procent per jaar. Voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) werden de ramingen met 3 procent neerwaarts bijgesteld en voor de vrije kasstroom zelfs met 20 procent per jaar.

Voor het tweede kwartaal rekent JPMorgan op een omzet van 3.472 miljoen euro, wat minder is dan de omzet van 3.632 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2020 en ook minder dan de 3.592 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019. De omzetdruk afgelopen kwartaal was volgens de analisten in vrijwel alle regio’s aanwezig. Deze lagere omzet levert een EBITDA op van 1.350 miljoen euro, een daling op jaarbasis van 5,9 procent.

JPMorgan merkte op dat het uitblijven van operationeel momentum en de diverse neerwaartse bijstellingen van de ramingen door analisten ervoor zorgden dat de aandelen Altice onder druk bleven staan.

Maar nu de consensus voor Altice is geactualiseerd en het tweede kwartaal achter de rug is, verwachten de analisten dat het aandeel een scherpe opwaartse beweging kan maken ten opzichte van de huidige lage koers.

Als gevolg verhoogde JPMorgan het advies voor de kabelaar. Een kleine positie voor de lange termijn is volgens de analisten verantwoord.

Het aandeel Altice Europe sloot dinsdag 3,2 procent hoger op 3,80 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.