Na nieuwe samenwerking met Amazon.

(ABM FN-Dow Jones) De huidige uitbreiding van de samenwerking met Amazon maskeert het belangrijkere nieuws dat Just Eat Takeaway een abonnementsprogramma in Europa lanceert. Dat melde de analisten Jefferies woensdag in een rapport.

De analisten van Jefferies verwachten dat beleggers zich nu zullen richten op hoe en wanneer Grubhub kan worden verkocht en of Amazon nu een potentiële kandidaat is geworden om Grubhub over te nemen.

Het persbericht van vandaag gaat vooral over de uitbreiding in de samenwerking met Amazon, maar belangrijker is volgens Jefferies dat Just Eat eindelijk het belang van een abonnementsprogramma omarmt. Naast de investeringen van de maaltijdbezorger in de supermarktsector vormt dit een nieuwe oplossing voor de structurele uitdagingen in het aanjagen van de brutotransactievolume, aldus de analisten.

Just Eat Takeaway gaat maaltijden gratis bezorgen aan Amazon Prime-leden in Duitsland, Oostenrijk en Spanje, zo werd vanochtend bekendgemaakt.

Voor klanten die geen Prime-lid zijn, zal er een “kleine bezorgvergoeding” worden gevraagd.

Jefferies merkte op dat er vanochtend geen melding werd gemaakt van Amazon die aandelen Just Eat ontvangt bij het behalen van bepaalde commerciële doelstellingen. Dit was eerder nog wel een afspraak tussen de twee bedrijven.

Ten slotte wezen de analisten van Jefferies erop dat Just Eat bijna twee jaar streeft naar een gedeeltelijke of volledige verkoop van Grubhub, maar dat de Amerikaanse activiteiten moeilijk op waarde zijn te schatten vanwege de fee caps in New York.

Mochten de fee caps verdwijnen, dan kan dat de waarde ontsluiten van Grubhub. En als aandeelhouder van Grubhub, vindt Jefferies het niet onredelijk dat Amazon, op papier, als een potentiële kandidaat voor de overname van Grubhub wordt beschouwd.

Jefferies handhaafde dan ook het koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 25,50 euro. Het aandeel noteerde woensdag 2,2 procent hoger op 12,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.