(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel is na de winstwaarschuwing die het vrijdagochtend gaf kwetsbaarder geworden voor een overname door PPG Industries. Dit concludeerden analisten van Deutsche Bank in een rapport.

“Na de zwakke tweedekwartaalcijfers is dit geen complete verrassing omdat de guidance toch al te ambitieus leek”, volgens de analisten van de Duitse grootbank, die verwachten dat analisten hun winstramingen zullen bijstellen.

AkzoNobel kondigde vanochtend een aantal maatregelen aan die de doelstellingen voor 2020 moeten waarborgen en waardoor het EBIT-resultaat dit jaar boven dan van 2016 uit kan komen. Wel waarschuwde het verf- en chemieconcern dat de eerder uitgesproken stijging van 100 miljoen euro vermoedelijk niet wordt gehaald.

“We beschouwen de onderneming als kwetsbaarder voor een overname door PPG en de druk blijft op AkzoNobel om de prestaties te verbeteren”, aldus Deutsche Bank. “PPG kan begin december weer terugkomen”, voegden de analisten toe. 

“De beste verdediging is volgens ons nog steeds om het aandeel weer te boven de 90,00 euro te krijgen”, opperden de analisten, die een koopaanbeveling hebben met een koersdoel van 84,00 euro. Het aandeel AkzoNobel daalde vrijdagochtend 2,1 procent naar 76,92 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.