Na een banenrapport met weinig verrassingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve is vermoedelijk “redelijk blij” met het vanmiddag verschenen banenrapport uit de VS. Dit schreven economen van ING in een reactie op de Amerikaanse banencijfers.

De banengroei kwam in juni uit op 206.000, met een werkloosheid van 4,1 procent en een loongroei van 3,86 procent op jaarbasis.

Dat is volgens ING  “consistent” met het “zachte landing”-verhaal van de Fed.

“De economie voegt banen toe, maar het tempo vertraagt en er ontstaat ruimte in de economie met een stijgende werkloosheid. Hierdoor koelt de loonstijging af, wat de inflatie richting de 2 procent zou moeten brengen”, aldus de bank.

Daarmee neemt de kans “op een renteverlaging door de Fed in september verder toe”, volgens ING.

“Wij gaan uit van drie verlagingen dit jaar versus de twee verlagingen die momenteel door de markten worden ingeprijsd, waarbij de federal funds rate volgende zomer op 4 procent moet uitkomen.”

De euro/dollar noteerde na het banenrapport licht hoger op 1,0820. De groeiende kans dat Donald Trump in november opnieuw wordt gekozen als Amerikaans president en het politieke risico voor de EU, met de tweede ronde van de Franse verkiezingen op zondag, zouden de neerwaartse beweging van de dollar echter kunnen beperken, aldus ING.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.