(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het advies voor Boskalis verlaagd van Kopen naar Accumuleren en verlaagde tevens het koersdoel van 30,00 euro naar 22,00 euro, volgend op de halfjaarcijfers van de maritiem dienstverlener. 

De omzet kwam in de eerste helft van het jaar met 1.226 miljoen euro hoger uit dan de door KBC verwachte 1.227 miljoen euro, terwijl de EBITDA met 135,7 miljoen euro aanzienlijk lager uitkwam, versus een door KBC verwachte 170 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 1,3 miljoen euro, “ver onder de verwachting van KBC van 35 miljoen euro en de consensus van 37 miljoen euro”, zei analist Albert Cuypers van KBC.

De analist spreekt van teleurstellende resultaten. Hij merkt echter wel op dat de misser wordt verklaard door de netto-impact van de provisie van 100 miljoen euro voor offshore energieprojecten. “Zonder het netto-effect na de winst uit Kotug zou de EBITDA hoger zijn geweest dan de consensusverwachting.” Niettemin is de ontwikkeling in de kabellegdivisie voor offshore wind volgens Cuypers zorgwekkend .

Hoewel de vooruitzichten voor Heavy Marine Transport volgens de analist enige verlichting bieden, blijft Boskalis actief in twee “onrustige kernmarkten”. Ondanks het lange termijn potentieel van Boskalis, spreekt de analist van een zwak momentum en sentiment op de korte termijn.

Het aandeel Boskalis noteerde donderdag op een rood Damrak 3,7 procent lager op 17,03 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.