(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het advies voor ForFarmers verhoogd van Reduceren naar Houden bij handhaving van het koersdoel van 9,80 euro.

Analist Guy Sips merkte daarbij op dat het veevoerbedrijf met de heropening en herinrichting van een fabriek in Deventer voor de productie van voer zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen inspeelt op de groeiende marktvraag en omzet.

De adviesverhoging is mede ingegeven door het presteren onder de markt door het fonds. De marktvorser verwacht dat ForFarmers een “fatsoenlijke” set resultaten over 2017 en vooruitzichten voor 2018 zal rapporteren.

In zijn taxaties houdt Sips nu rekening met een snellere volumegroei van mengvoer dan bij totaalvoer, waarbij de financiële situatie van veeboeren is verbeterd en er meer vraag is naar waardetoevoegende voeders. Hij constateerde ook dat de melkprijzen nu hoger zijn dan vorig jaar en dat deze situatie zich dit jaar zal voorzetten.

In de taxaties wordt rekening gehouden met een verbeterde productmix, wat leidt tot een hogere brutowinst.

De analist gaat er vanuit dat de beste manier voor ForFarmers om aandeelhouderswaarde te creëren, is  om acquisities tot 200 miljoen euro te realiseren.

Op een rood Dam rak noteerde het aandeel ForFarmers vrijdagochtend krap 2 procent hoger op 10,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.