(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 11,60 euro naar 12,50 euro met een onveranderd Houden advies, na “zeer sterk” sterke kwartaalcijfers, ondanks tegenvallende resultaten bij de Belgische retailbank. Dit stelde analist Matthias De Wit donderdag. 

Het aandeel is volgens de analist momenteel redelijk gewaardeerd met 10,5 maal de verwachte winst in 2017, wat hoger is dan Europese sectorgenoten.

De onderliggende winst van ING was met 1,34 miljard euro 19 procent hoger dan de analistenconsensus. Dat is vooral te danken aan een sterker dan verwachte nettorentemarge, een goede kostenbeheersing en meevallende voorzieningen voor slechte leningen. 

De Nederlandse retailbank deed het 26 procent beter dan verwacht met een onderliggende winst van 542 miljoen euro, wat vooral te danken was aan lagere operationele kosten. Duitsland deed het ook goed, terwijl de Belgische retailbank fors tegenviel, met een onverwacht sterke winstdaling van 17 procent.

De hogere rentebaten bij ING waren volgens De Wit vooral te danken aan de aanhoudende leningengroei tegen betere marges. Ook de provisie-inkomsten stegen sterk, met 15 procent, door sterke resultaten bij de divisie Financial Markets en bij de retailbank in de challenger- en groeimarkten van ING.

Het aandeel ING noteerde donderdag 3,8 procent hoger op 12,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.