(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het advies voor ForFarmers verlaagd van Houden naar Reduceren met een ongewijzigd koersdoel van 9,20 euro. 

Analist Guy Sips van KBC paste het advies aan na het sterke koersverloop van het aandeel in de afgelopen periode en verlaagde bovendien zijn verwachtingen voor heel 2017 na de publicatie van het halfjaarrapport van het veevoerbedrijf donderdag voorbeurs. 

Sips zag in het afgelopen halfjaar de brutowinst van ForFarmers verbeteren door de sterke focus op volumegroei en het verbeteren van de productmix. De sterke groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) was conform verwachting een gevolg van operationele verbeteringen en kostenbesparingen, zo merkte de marktvorser bovendien op. 

De analist bleek ook te spreken over de daling van het percentage van vorderingen met een betalingsachterstand door de verbeterde marktomstandigheden. Verder bracht ForFarmers het werkkapitaal opnieuw terug. 

ForFarmers verwacht evenwel dat de procentuele toename van het resultaat in het tweede halfjaar wel lager zal liggen dan de stevige stijging in de eerste helft van 2017, mede omdat het overgenomen Vleuten-Steijn een kwartaal minder impact zal hebben. Bovendien zal het volume-effect van de per 1 maart in Nederland ingevoerde fosfaatmaatregelen in de melkveesector naar verwachting groter zal zijn en het herstel in het Verenigd Koninkrijk langer neemt dan verwacht. Als gevolg verlaagde Sips zijn verwachtingen voor heel 2017 licht. 

Het aandeel ForFarmers sloot woensdag 0,9 procent hoger op 10,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.