Warehouse de Pauw, kortweg WDP, zal de komende jaren doen wat het heeft beloofd. Dit is de verwachting van analist Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities.

“Ondanks de beperkte nieuwsstroom in de afgelopen maanden, blijven we overtuigd dat WDP is staat is om de doelstelling voor 2016 tot en met 2020 van een portefeuillegroei van 1,0 miljard euro te halen of zelfs te overtreffen”, aldus analist Overlaet-Michiels. Voor de aankondiging van nieuwe overnames zal volgens de analist vermoedelijk wel moeten worden gewacht tot na de zomer.

Met deze beoogde stijging zal de portefeuille van WDP in de komende jaren groeien tot 3 miljard euro. Daarbij wil het vastgoedfonds een verhoogde rentabiliteit in de vorm van een stijging van het netto resultaat per aandeel behalen van gemiddeld circa 5 procent per jaar.

Voor 2016 rekent WDP op een stijging van het netto resultaat per aandeel van 4 procent tot 5,20 euro per aandeel. Op basis hiervan en bij een uitkeringspercentage van 80 procent kan de aandeelhouder vermoedelijk een dividend van 4,20 euro per aandeel tegemoet zien.

KBC Securities verwacht dat de netto huurbaten in de eerst helft van 2016 met 17,5 procent op jaarbasis groeiden van 54,2 miljoen naar 63,7 miljoen euro. Daarbij rekent Overlaet-Michiels op een vlakke identieke huurgroei.

Het netto courante resultaat steeg volgens de marktvorser van 2,32 naar 2,56 euro per aandeel.

Onder meer hogere financieringskosten drukten op de winstontwikkeling van WDP, zo verwacht de analist.

Eind maart lag de bezettingsgraad van de portefeuille van WDP op 95,9 procent.

WDP maakt de cijfers vrijdag voorbeurs bekend. KBC Securities heeft een Accumuleren advies op het fonds met een koersdoel van 86,00 euro.

Het aandeel WDP handelde donderdagmiddag 0,3 procent lager op 88,60 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.