(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Kempen is vrijdag gestart met het volgen van Pharming Group met een verkoopadvies en een koersdoel van 0,60 euro.

De analist van Kempen verwacht dat Ruconest als gevolg van het concurrerende middel Lanadelumab, dat spoedig op de markt komt, geen marktaandeel weet te winnen.

Lanadelumab is volgens Kempen een “superieur middel” in vergelijking tot Ruconest, zo schrijft de analist in zijn rapport ‘Down the rabbit hole’.

Kempen schrijft de commerciële strategie van Pharming voor Amerika te waarderen, maar de analist denkt dat de piekverwachtingen van de markt de snel veranderende marktdynamiek over het hoofd ziet.

Op de middellange termijn ziet Kempen dat Ruconest last krijgt van concurrerende orale behandelingen die nu in ontwikkeling zijn, en dan vooral die van BioCryst en KalVista. BioCryst wordt vermoedelijk in 2020 gelanceerd “en andere orale [behandelingen] zitten daar niet ver achter”.

Het aandeel Pharming daalde vrijdagmiddag 10,5 procent naar 1,17 euro. Eerder vanmiddag stond de koers zelfs op 1,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.